Vlasta Wagner Gruden, lastnica modnega šiviljstva Happy End, je veselje do šivanja po meri odkrila že kmalu v otroštvu. Od 14. leta dalje si je že sama šivala oblačila in pri rosnih 22 letih (leta 1987), na Vrhniki prva registrirala šiviljsko obrt.

Pri 22 letih obrt odprla v garaži domače hiše

Šivanje po meri jo je veselilo že od nekdaj, a je kljub temu vpisala in uspešno zaključila srednjo ekonomsko šolo. V svojem poklicu je delala le dve leti, nato pa se je odločila, da bo v življenju počela tisto, kar jo resnično veseli, šivala oblačila po meri, večinoma poslovna.

V nekaj mesecih je zaključila Srednjo tekstilno šolo v Kranju in leta 1987 prva na Vrhniki registrirala šiviljsko obrt. Delavnico si je uredila v garaži domače hiše.

Prva samostojna modna revija razkrila tudi organizacijske veščine

O tem, kako resno je kljub mladosti vzela svojo poslovno idejo je ob odprtju dokazala s predstavitvijo ženske in moške kolekcije na svoji prvi samostojni modni reviji. V celoti jo je organizirala sama, in že takrat k sodelovanju privabila znana ženska in moška imena, med njimi Saša Radoviča, še danes uveljavljeno ime slovenske mode. Med manekenkami, ki so na naslednjih modnih revijah nosile kreacije modnega šiviljstva Happy End, je bila tudi ministrica Maja Makovec Brenčič.