Šiviljski mojstrici

»Motivira naju tisti pogled v vaših očeh, ko veva, da se v naših oblačilih počutite dobro.«

Predani vašemu osebnemu stilu

Vlasta Wagner Gruden in Nives Gruden uigran modni dvojec, ki z več kot 30-letnimi izkušnjami v poslovni modi, ter z mladostno kreativnostjo in svežino, poskrbi za vaš celovit modni izgled.

Vlasta Wagner Gruden

Vlasta Wagner Gruden je v modnem pogledu popoln samouk, saj je znanje na tem področju pridobila iz lastnih izkušenj. Od 14. leta dalje si je že sama šivala oblačila in se že takrat odločila, da bo v življenju počela tisto, kar jo resnično veseli, šivala oblačila po meri.

Šivanje po meri v njej združuje različne funkcije, ki bi jih sicer v večjih podjetjih opravljalo več oseb: od modeliranja, oblikovanja, šivanja, stiliranja, svetovanja, do nabave blaga in materialov. Pri šivanju se zgleduje po zadnjih modnih zapovedih zahodnega sveta. S čutom za potrebe dam v slovenskem okolju, jih s kakovostno izdelavo uspešno prenaša v modne kose uporabne dlje, kot le v letu posamičnih modnih zapovedi.

Ni razlike med tem kdo sem in tistim, kar počnem ─ šivanje po meri je moje delo in moja strast.

Oblačila pod blagovno znamko Happy End, dostopna vsaki poslovni dami, uspešno ustvarja že več kot tri desetletja. Svoje šiviljsko znanje uspešno prenaša na prihodnje generacije modnih ustvarjalcev, svojo hči Nives Gruden, ki bo nadaljevala tradicijo družinske obrti.

Nives Gruden

Oblačila z etiketo YOUNG, so plod idej in izdelave mlade modne oblikovalke Nives Gruden, ki je študij tekstilij in oblačil zaključila na Visoki šoli za dizajn v Ljubljani. Svojo ljubezen do kreiranja oblačil in izjemno natančnega šivanja po meri je prevzela po mami, Vlasti Wagner Gruden.

S svojo znamko Happy End YOUNG nadaljuje tradicijo družinske obrti s poslovno modo, a z nekoliko mladostnejšimi idejami. Nagovarja dame in dekleta različnih generacij, ki ne želijo strogo ločevati med poslovno in prostočasno garderobo, si želijo mladostnejših kosov, v katerih pa so še vedno videti urejene.

Ne prepriča me široka ponudba enakih tekstilnih izdelkov ─ prepričati želim s svojo izvirnostjo in to je vodilo, ki ga upoštevam tudi pri kreiranju oblačil.

Skozi šivanje po meri nagovarja tudi bolj trajnostno ozaveščene ljubitelje mode ─ iz manjših kosov blaga, iz katerih ne morejo več izdelati oblačil v celoti, z veliko mero kreativnosti, kombiniranjem različnih tkanin, vzorcev in krojev sešije nov, unikaten, a še vedno dnevno uporaben kos oblačila.